La Sanatatea in Bucate, Marius Tudosiei, vine cu o noua idee de meniu, gustos si usor de pregatit: crackers cu ton rosu si crema de hrean, pastrama de mistret cu hribi si sfecla rosie si prajitura cu prune.

Crackers cu ton rosu si crema de hrean

  • ton rosu
  • biscuiti crackers
  • smantana
  • hrean

Tonul se stropeste cu putin ulei, se presara cu sare si se da cateva minute la cuptor. Smantana, hreanul, sare si ulei de masline se amesteca pentru a obtine un sos.

Crackers-ii se aseaza pe o tava, peste ei punem cate o lingurita de sos cu hrean.

Pastramă de mistret cu hribi si sfecla rosie

  • pastrama de mistret marinata
  • hribi
  • sfecla rosie
  • un pahar de vin rosu
  • ulei
  • piper

Pastrama de mistret marinata se prajeste in ulei de floarea soarelui, la foc iute. Peste ea se toarna vinul rosu ca sa dea aroma, se sareaza, apoi carnea se muta intr-un vas termorezistent si se da totul la cuptor la 170 de grade. In tigaia in care ne-a ramas sucul de vin se calesc hribii si sfecla rosie.

Prajitura cu prune

  • sase prune
  • 1/2 lingurita de ghimbir
  • cuisoare
  • 180 gr faina
  • sase oua
  • 180 gr zahar

Ouale se bat intregi impreuna cu zaharul cu ajutorul unui mixer. Se pune si putina sare si se bat timp de 20 de minute. Cand am obtinut o crema deschisa la culoare, se incorporeaza treptat faina cernuta.

Prunele se taie rondele si se aseaza pe fundul unui vas uns cu putin ulei. Peste prune se razuieste putina nucsoara, cateva cuisoare, ghimbir macinat si zahar brun. Se da tava cateva minute la cuptor sa se inmoaie prunele si sa se elibereze aromele din mirodenii. Deasupra se toarna compozitia de pandispan, se niveleaza, si se da la cuptor.  Dupa ce scoatem prajtura de la cuptor o rasturnam pe un platou si o stropim cu apa de portocale si extract de vanilie.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 10 mai 2014: Crackers cu ton rosu | Pastrama de mistret cu hribi | Prajitura cu prune