Marius Tudosiei face pregatiri de Paste si gateste cu drag si spor trei retete simple, pe care oricine le poate pregati acasa: pasca cu ciocolata, supa crema de usturoi copt si vinete umplute cu ficat de curcan.

1. Supa de usturoi copt

  • usturoi copt
  • ceapa
  • telina
  • usturoi crud
  • usturoi verde
  • ulei
  • unt
  • sare
  • cartof
  • supa de gasca
 O capatana de usturoi se coace in cuptor. Se scot cateii din coaja. Intr-o tigaie se incalzeste uleiul. Usturoiul crud se marunteste, la fel si ceapa si se soteaza putin in ulei. Nu trebuie sa se arda. Radacina de telina se feliaza subtire si se pune si ea la calit. Se adauga unt si sare. De la usturoiul verde se toaca partea alba si se pune si ea la calit peste celelalte legume. Cartoful se taie in cubulete mici si se pune si el in oala. Se toarna supa de gasca si se lasa la fiert. Cand s-au fiert bine legumele, se blendeaza impreuna cu usturoiul copt. Se adauga smantana si se amesteca pana ce obtinem o crema omogena.

2. Vinete umplute cu ficat de curcan

  • ceapa
  • usturoi
  • ficat de curcan
  • lapte
  • vinete
  • ienibahar
  • sare
  • piper
  • fenicul
  • patrunjel

O ceapa mare se toaca marunt. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste un catel de usturoi si ceapa cu ienibahar, sare si piper. Se adauga si putin fenicul taiat marunt. Ficatul de curcan se tine putin in lapte, se scoate si se taie cubulete. Se scobeste miezul vinetelor. Miezul care a fost scobit se caleste cu ceapa, usturoiul si feniculul. Se pune si ficatul in tigaie impreuna cu legumele. Vinetele se umplu cu compozitia cu ficat si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se presara niste sare pe deasupra si se dau la cuptor aproximativ 20 de minute.

Intre timp se face un sos dintr-o conserva de cuburi de rosii, leurda, sare si piper, usturoi verde si ceapa verde si se toarna peste vinete apoi se da tava din nou la cuptor.

3. Pasca cu ciocolata

aluat de cozonac (faina, drojdie, lapte, oua, zahar, ulei, unt)

crema de ciocolata (sapte oua, 150 gr zahar, un praf de sare, cacao).

Crema de ciocolata se pregateste astfel: ouale se separa. Galbenusul se freaca bine cu zahar si un praf de sare, se adauga patru linguri de pudra de cacao si se amesteca din nou pana ce avem o compozitie omogena. Albusurile se bat spuma. Se incorporeaza spuma de albus in amestecul cu galbenus si cacao. Aluatul de cozonac se intinde si se aseaza intr-o tava rotunda. Se toarna deasupra crema pregatita si se da la  cuptor.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 12 aprilie 2014: Supa de usturoi copt | Vinete umplute cu ficat de curcan | Pasca cu ciocolata