Invitata la Sanatatea in Bucate este Camelia Baltoiu, prezentator Digi24. Impreuna cu Marius Tudosiei pregateste doua preparate savuroase: aperitiv cu myzithra si burgeri de pui cu praz si gorgonzola.
1. Aperitiv cu myzithra (branza greceasca)
- myzhitra
- ulei de masline
- ienibahar
- oregano
- bucovo
- sare
- arpagic
- sparanghel
- spanac
- ridichi
- ardei kapia
- rosii cherry
Branza se taie in cubulete mici si se pune la marinat in ulei de masline cu oregano, bucovo (condiment grecesc) si putina sare. Arpagicul se pastreaza in coaja. Se umezeste cu putina apa si se pune la prajit in ulei. Se scoate branza din uleiul de masline si se aseaza pe un platou, impreuna cu arpagicul, sparanghel, frunze de spanac, ridichi, ardei kapia si rosii cherry.
- faina
- drojdie
- sare
- ulei de masline
Din faina, drojdie sare si apa se framanta un aluat. Spre final, se pune putin ulei de masline. Se lasa la dospit. Se formeaza chiflele si se coc.
3. Burgeri de pui cu praz si gorgonzola
- piept de pui
- praz
- gorgonzola
- sos worchester
- sare
- ou
- rosii
- ceapa rosie
- macris
Pieptul de pui se marunteste cu cutitul si se asezoneaza cu sos worchester, praz maruntit si sare. Se amesteca impreuna cu oul, se adauga si niste gorgonzola, se framanta si se lasa carnea la frigider. Se formeaza chiftelele si se prajesc pe ambele parti.
Urmareste emisiunea Sanatatea in Bucate din data de 6 aprilie 2014: aperitiv cu myzithra | chilfe de burgeri | burgeri de pui cu praz si gorgonzola