La Sanatatea in Bucate avem doua retete de post: frigărui de tofu si gris cu topping de grepfruit. Si una cu carne de pui, bine fragezita intr-un bait cu iaurt si lamaie. Toate delicioase si usor de facut.
1. Frigarui de tofu
- tofu
- ciuperci
- ardei
- rosii cherry
- ceapa rosie
- usturoi
- piper
- sos de soia
- dulceata de ardei iute
Ceapa se taie rondele mari si se pune la calit la foc domol. Cand incepe ceapa sa se caleasca, se adauga un catel de usturoi. Se adauga ciupercile intregi si ardeiul taiat felii. Spre final se adauga putin piper si sos de soia. Branza tofu se taie cubulete si se aseaza toate pe frigaruie. Din sosul ramas in tigaie si o lingurita de dulceata de ardei iute se poate face un sos pe care sa-l presarati peste frigarui.
2. Pui cu sos de lamaie
- piept de pui
- iaurt
- piper
- oregano
- sare
- ulei
- lime
- zeama de lamaie
- smantana dulce
Piper, oregano si sare se macina intr-un mojar si toate se pun peste iaurt. Se adauga si niste ulei de masline si coaja de lamaie si astfel avem o marinada. Carnea de pui se lasa la marinat peste noapte in acest amestec pentru a fi zemoasa si aromata. Fiecare bucata de carne se trece prin faina si se prajeste usor. Din zeama ramasa in tigaie se face un sos. Se stoarce niste zeama de lamaie, se presara piper si se lasa la foc mic sa se reduca. Se da tigaia deoparte, se toarna smantana dulce si se amesteca. Se toarna sosul peste bucatile de pui si se da vasul la cuptor sa se rumeneasca.
3. Gris cu topping de grepfruit
- grepfruit
- zahar brun
- gris
- lapte de soia
Grepfruit-ul se curata si se alege doar pulpa. Se pune pe foc impreuna cu zaharul brun pana ce scade si obtinem o dulceata. Laptele de soia si grisul se amesteca atunci cand sunt reci si apoi se pun la fiert. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se serveste cu toppingul de dulceata de grepfruit.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 5 aprilie 2014: Frigarui de tofu | Pui cu sos de lamaie | Gris cu topping de grepfruit