La Sanatatea in Bucate, Marius Tudosiei pregateste o varianta aromata a chiftelutelor cu sos: chiftelute de curcan cu scortisoara si sos de rosii si un antreu sanatos, de primavara: pesto de avocado cu leurda. Desertul de astazi este simplu si gustos, cu ananas si crema de branza. Si pentru a alunga virozele, avem si reteta unei bauturi-tratament, eficienta in orice anotimp: bautura cu ghimbir, ardei iute si miere.
1. Chiftelute de curcan cu scortisoara si sos de rosii
- piept de curcan
- patrunjel
- crutoane
- ceapa
- scortisoara
- sare
- piper
- coaja de lamaie
- oua
- ceapa verde
Pentru sos:
- sos de rosii
- pasta de ardei
- ceapa rosie
- ulei
- chimen
Sosul de rosii se pune la foc mic. Se adauga pasta de ardei, ceapa rosie si putin ulei de floarea soarelui de prima presa. Se lasa toate sa fiarba impreuna la foc mic.
Compozitia pentru chiftelute se pregateste astfel:
Crutoanele se maruntesc in blender impreuna cu o ceapa si jumatate si patrunjel. Pieptul de curcan se taie in bucati mai mici si se adauga si el in blender. Se adauga scortisoara, sare, piper, doua oua, ceapa verde taiata marunt. Se razuieste si putina coaja de lamaie. Chiftelutele se prajesc. Cand sosul s-a ingrosat se adauga putin usturoi si chiftelutele prajite. Se mai lasa pe foc cateva minute.
Chiftelulete din carne de curcan sunt minunate in meniul copiilor insa aveti grija sa uteti face o varianta pentru copii
2. Ananas cu crema de branza
- ananas
- branza quark
- crema de branza
- zahar brun
Ananasul se taie in cubulete marunte. Intr-o tigaie se pune putin ulei si se rumeneste putin ananasul. Se adauga zahar brun si se lasa cateva minute sa se caramelizeze. Crema de branza si branza quark se mixeaza cu putin zahar brun. Se monteaza desertul in pahare si se serveste rece.
3. Pesto de avocado cu leurda
- avocado
- leurda
- parmezan
- seminte de pin
- ulei de masline
Se maruntesc impreuna intr-un robot de bucatarie parmezanul taiat bucati, frunzele de leurda, avocado, pana ce obtinem o pasta. Spre final se adauga si semintele de pin.
4. Bautura cu ghimbir si ardei iute
- ghimbir
- ardei iute
- miere
- apa
Areiul iute, ghimbirul, mierea si putina apa se blendeaza.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 29 martie 2014: Chiftelute de curcan cu scortisoara si sos | Pesto de avocado cu leurda | Ananas cu crema de branza