
Baghete cu rosii uscate la soare | Paste de casa cu pesto | Tarta de lamaie cu bezea elvetiana
In emisiunea de Florii, Andreea Craciun de la andie.ro vine la Sanatatea in Bucate cu retete din bucataria italiana si un desert racoritor. Impreuna cu Marius Tudosieie pregateste: paste de casa cu pesto, baghete cu rosii uscate la soare si tarta cu lamaie si bezea elvetiana.
1. Baghete cu rosii uscate la soare
Ingrediente pentru aluat:
- 680 gr faina
- drojdie
- sare
- 100 gr rosii uscate la soare
- 300 ml apa calduta
- rosii cherry
- busuioc
- usturoi
Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate: faina, drojdia, sarea. Se adauga rosiile uscate, putin ulei, apa calduta, si se framanta. Acoperim aluatul cu un servet curat si il lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Cand a crescut aluatul, se formeaza baghetele si se dau la cuptor pana ce se rumenesc 15 minute, la cuptor cu abur. Daca nu aveti cuptor cu abur, puteti pune o tava cu apa in cuptor.
2. Paste de casa cu pesto
Ingrediente pentru aluat de paste:
- 300 gr faina
- trei oua
Ingrediente pentru Pesto:
- busuioc
- usturoi
- pecorino
- seminte de pin
- sare
- ulei de masline
- lamaie
- piper
Marius si Andreea au facut aluat de paste din 3 oua. Pentru aluatul de paste, regula este 100 de grame de faina la un ou. Se intind foaie pentru paste si se taie apoi se fierb in apa cu sare. Pentru pesto se maruntesc in blender toate ingredientele pana obtinem o pasta omogena.
3. Tarta de lamaie cu bezea elvetiana
Ingrediente pentru aluatul de tarta:
- 100 gr unt de cocos
- 200 gr faina
- trei linguri zahar
- patru linguri apa rece
- un praf de sare
Crema:
- zeama de la trei lamai
- coaja de lamaie
- trei linguri faina
- 130 gr zahar
- patru galbenusuri
- 65 gr unt
- 300 ml lapte
Pentru bezea:
- patru albusuri
- 150 gr zahar
Tarta asta are un aluat de post, pentru ca grasimea pe care o folosim este una vegetala: un unt de cocos.
Aluatul de tarta se face din: 100 gr unt de cocos, 200 gr faina, trei linguri de zahar, patru linguri de apa rece, un praf de sare. Se amesteca ingredientele si se intinde aluatul, apoi foaia de aluat se aseaza intr-o tava tapetata cu hatie de copt. Se pune deasupra o alta foaie de hartie de copt peste care se toarna niste boabe uscate de fasole sau naut sau orice alta greutate. Se da tava la cuptor la 200 de grame, timp de 15 minute cu boabele si inca 10 minute fara boabe, sa se rumeneasca.
Pentru bezeaua elvetiana se bate albusul pe foc. Pentru crema, intr-o cratita se pune laptele, zeama de lamaie, galbenusurile, zaharul, faina, si la final untul. Dupa fiecare etapa se amesteca bine. Se pune crema peste blatul copt inainte, si deasupra bezeaua elvetiana pe care o rumenim cu un arzator.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 26 ianuarie 2014
Lasă un răspuns