Marius Tudosiei a invitat-o la Sanatatea in Bucate pe Alexandra Marin – o tanara care face parte din echipa Fundatiei Comunitare Bucuresti – ce organizeaza o serie de pranzuri in scopul comunitatii.

Cei doi au pregatit impreuna o supa crema de mazare cu menta, risotto cu ciuperci si spanac si, la desert, brownie.

Supa crema de mazare cu menta

  • cartof
  • ceapa
  • sare
  • mazare
  • menta
  • smantana lichida
  • piper
  • lamaie

In doi litri de apa se pun la fiert cartofii, ceapa si putina sare. Dupa cateva minute se inlatura ceapa. Mazarea se pune si ea la fiert atunci cand cartofii aproape s-au fiert. Se lasa sa dea in doua-trei clocote. Menta proaspata se adauga si ea spre finalul fierberii. Toate ingredientele se blendeaza si se amesteca cu smantana lichida.

Risotto cu ciuperci si spanac

  • ceapa
  • usturoi
  • unt
  • orez
  • ciuperci
  • vin alb
  • parmezan
  • unt cu trufe

Intr-o tigaie cu fund dublu se topesc ~80 de grame de unt. Se pune la calit o ceapa tocata marunt. Ceapa trebuie sa se inmoaie usor, la foc mic. Adaugam usturoi tocat marunt sau strivit. Peste ceapa si usturoi se adauga morcov ras si sare, apoi ciupercile si imediat orezul. Orezul va absorbi lichidul. Se lasa 2-3 minute pana ce devine sticlos apoi se acopera cu vin alb sec si se lasa pe foc iute, pana se evapora vinul, dupa care se adauga apa calda. Se amesteca incet si pe masura ce se evapora apa se completeaza cu apa fierbinte pentru a nu opri procesul de fierbere. Spre final, cand orezul s-a fiert, se adauga parmezan razuit si putin piper. Se adauga spanacul proaspat si se amesteca incet.

Brownie

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 250 gr unt
  • 300 gr zahar brun
  • trei oua si un galbenus
  • 60 gr faina
  • 60 gr cacao
  • praf de copt
  • mix de nuci

Topim ciocolata pe baie de abur. Untul se amesteca cu zaharul brun, doua oua intregi si un galbenus. Amestecam cu mixerul pana ce obtinem consistenta maionezei. Se adauga si ciocolata topita, se amesteca, apoi se adauga ingredientele uscate – faina cu praful de copt, apoi cacao si la final mixul de nuci. Compozitia omogenizata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se trimite la cuptor.

Urmareste inregistrarea emsiunii Sanatatea in Bucate din data de 7 septembrie 2014: Supa de mazare cu menta | Risotto cu ciuperci si spanac | Brownie