Marius Tudosiei pregateste la Sanatatea in Bucate trei retete simple, pe care le puteti reproduce si voi in bucatarie chiar daca nu aveti experienta: crab cu avocado, rulada cu carne de vita si prajitura cu morcov si seminte. La urma urmei, in bucatarie toata filosofia este despre mixarea ingredientelor iar ingredientul secret este sa pui un strop de suflet si pasiune.
1. Crab cu avocado
- carne de crab
- avocado
- codite de ceapa verde
- lamaie
- mustar de Dijon
- piper alb
- sare
Lamaia se stoarce intr-un bol. Se adauga mustarul de Dijon si putin piper si se amesteca cu carnea de crab. Coditele de ceapa verde se toaca foarte fin, oblic. Avocado se taie cubulete, se presara cu sare si se stropeste cu zeama de lamaie. Peste el se presara ceapa verde taiata. Se monteaza salata: la baza se pune amestecul cu avocado, deasupra carnea de crab.
2. Rulada cu carne de vita
- carne de vita tocata
- foietaj
- ciuperci
- ceapa
- blue cheese
- chutney de ceapa
- patrunjel
- ou
- ulei de nuca
- pesmet
Totul se gateste la foc mic. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Ciupercile se taie si ele marunt si se trimiti si ele peste ceapa, la calit cateva minute. Se adauga in tigaie carnea tocata, se amesteca si se lasa cateva minute pe foc. Se presara piper alb, si se adauga putina blue cheese si chutney de ceapa. In umplutura se pune si putin pesmet si oul batut. Se condimenteaza cu sare si piper. Foaia de placinta decongelata se umple cu amestecul de carne si ciuperci cat sa se formeze o rulada. Rulada se unge cu un ou batut, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se cresteaza suprafata ruladei si se presara cu putina sare grunjoasa sau susan negru. Se trimite la cuptor 40 de minute.
3. Prajitura cu morcov si seminte
- 128 gr zahar
- 45 ml ulei rapita
- 36 gr iaurt/smantana
- doua oua
- 128 gr morcov
- 128 gr seminte floarea soarelui
- 128 gr faina
- 40 gr cacao
- praf de copt
- sare
Zaharul se pune intr-un bol. Adaugam uleiul de rapita, ouale, smantana sau iaurt si putina sare. Se amesteca pana ce se omogenizeaza si se adauga morcovul ras. Intr-un alt vas se amesteca ingredientele uscate: faina cu praful de copt si cacao si se cern impreuna. Amestecul umed si cel uscat se omogenizeaza, se pune intr-o forma de copt si se da la cuptor.
Urmariti inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate de pe data de 8 martie 2014 Crab cu avocado | Rulada cu carne de vita | Prajitura cu morcov si seminte