Chef Gheorghe Anastasescu pregateste la Sanatatea in Bucate doua retete delicioase care ar putea fi oricand o cina romantica: lup de mare sicilian gatit la abur si piept de rata cu dulceata de trandafiri si piure de dovleac.

Lup de mare sicilian

Legumele se taie bucati, se stropesc cu ulei si se rumenesc usor pe grill. Maslinele si rosiile cherry se cresteaza ca sa-si elibereze sucurile si aromele. Pestele se presara cu sare si piper alb si se unge cu ulei de masline.

Intr-o punga termorezistenta se aseaza legumele si deasupra fileurile de peste. Se presara oregano si vin alb. Se leaga punga, se aseaza intr-o tava si se trimite la cuptor.

Piept de rata cu dulceata de trandafiri

Piure de cartof dulce:

  • cartof dulce
  • smantana
  • unt

Pielea pieptului de rata se cresteaza, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la marinat in zeama de portocale.

Pieptul se rumeneste cateva minute intr-o tigaie fara unt sau ulei (mai intai cu pielea in jos, apoi pe toate partile). Mutam pieptul de rata intr-o alta tigaie pe care o trimitem in cuptor pentru cateva minute. Pieptul de rata trebuie sa ramana roz si suculent in interior.

Intre timp pregatim un piure de dovleac cu smantana si unt.

Deglasam tigaia in care am rumenit pieptul de rata cu vin alb, mai stoarcem putina zeama de portocala si lasam la foc mic sa scada. Adaugam dulceata de trandafiri in sosul obtinut. Pentru sos am folosit dulceta de trandafiri Deliciul Mihaelei.

Scoatem pieptul de rata din cuptor, il lasam sa se odihneasca apoi il taiem si-l servim cu dulceata sosul de dulceata de trandafiri.

Incearca si reteta: Piept de rata cu cartofi Hasselback

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 4 februarie 2018: Lup de mare sicilian | Piept de rata cu dulceata de trandafiri