La Sanatatea in Bucate, Marius face o incursiune in bucataria romaneasca cu doua preparate gustoase: muschiulet de berbecut cu pastai de soia si mamaliga cremoasa cu ardei copti si branza de burduf. Ambele intr-o varianta fresh.

In definitiv, o tocana poate fi gatita intr-o cheie moderna si devine ispititoare chiar si pentru turistii straini care ne viziteaza.

Muschiulet de berbecut cu pastai de soia

  • muschiulet de berbecut
  • zucchini
  • rozmarin
  • unt
  • soia pastai
  • usturoi
  • rom
  • vin rosu
  • otet de coacaze

Incepem prin a marina coaja de dovlecel (taiata fin, ca niste taitei) in otet de coacaze, ulei, sare si chilli.

Muschiuletul de berbecut se presara cu sare, piper si ace de rozmarin. Se pliaza si se leaga astfel incat sa avem condimentele in interior si se leaga cu sfoara alimentara.

Intr-o tigaie incalzim ulei si unt impreuna cu doua ramuri de rozmarin si cativa catei de usturoi. Aici rumenim pe toate partile bucatile de muschiulet. Flambam cu putin coniac apoi scoatem bucatile de carne. In sosul ramas turnam vin rosu si lasam sa scada.

Boabele de soia se rumenesc in unt. Montam pe farfurie muschiuletul de berbecut peste boabele de soia. Pentru decor folosim si fasiile de zucchini marinate.

Vezi si reteta de Noatin cu piure de dovleac

 

Mamaliga cu ardei copti si branza de burduf

  • malai
  • lapte
  • ardei copti
  • otet
  • branza de burduf
  • smantana
  • tarhon
  • unt
  • sare

Facem o mamaliga cremoasa cu lapte, smantana si unt. Spre final adaugam tarhon maruntit. Intr-o tigaie cu putin ulei calim bucati mari de ceapa si trei catei de usturoi. Adaugam ardeii copti si lasam pe foc sa se imbine aromele. Montam mamaliga cremoasa, asezam ardeii copti si deasupra sfaramam branza de burduf.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 10 februarie 2018: Muschiulet de berbecut cu pastai de soia | Mamaliga cu ardei copti si branza de burduf