Cine a urmarit seria Raw Craft cu Anthony Bourdain, probabil va recunoaste si cutitul care a fost vandut la licitatie pentru spectaculoasa suma de 231.250$.

Cutitul fusese facut special pentru Bourdain chiar intr-un episod din Raw Craft (vezi episodul mai jos) de catre Bob Kramer, considerat unul dintre cei mai priceputi fauritori de cutite de bucatarie din lume.

Bourdain platise pe cutit 5000$ iar pretul cu care a fost achizitionat la licitatie a fost de 231.250 $.

Inca nu se stie cine este proprietarul cutitului insa achizitia nu face decat sa confirme faptul ca Bourdain a fost foarte apreciat si indragit.

Pe langa cutitul Kramer, la licitatie s-au mai vandut alte 200 de obiecte ce au apartinut lui Bourdain. Printre ele, o jacheta din Marina Militara US (vanduta cu 171,150 $) ce ii fusese daruita cand echipa No Reservations a fost evacuata din Liban la bordul navei USS Nashville, dupa izbucnirea razboiului din 2006 (Razboiul dintre Israel si Hezbollah).

Suma totala stransa in urma licitatiei s-a ridicat la 1.8 milioane $, din care 40% vor merge catre Anthony Bourdain Legacy Scholarship fund iar restul catre familia si fiica lui.

Anthony Bourdain Legacy Scholarship fund este o bursa ce incurajeaza tinerii sa continue calea calatoriilor si descoperirilor, asemenea lui Bourdain. Bursa a fost infiintata de catre Chefii Eric Ripert si José Andrés  in memoria prietenului lor.

Anthony Bourdain s-a sinucis pe 8 iunie 2018, in Franta (Kaysersberg), acolo unde filma un episod pentru Parts Unknown, impreuna cu amicul sau, Chef Eric Ripert.

Sursa foto&info: Finedininglovers.comKramer knives