A 32-a competitie anuala World Cheese Awards, un fel de Premiile Oscar pentru branzeturi, s-a desfasurat anul acesta in Bergamo, Italia.

260 de experti din 35 de tari au degustat, mirosit si analizat textura, aroma si gustul a mai mult de 3800 de branzeturi din 42 de tari de pe sase continente

Pentru prima data in istoria competitiei, cea mai buna branza din lume a fost aleasa din SUA si se numeste: Rogue River Blue de la Rogue Creamery, Oregon.

Rogue River Blue este o branza cu mucegai albastru, invelita manual in frunze de vita de vie Syrah, inmuiate in lichior de pere si maturata de la 9 la 11 luni. Suna apetisant, nu-i asa?

Laptele din care este facuta cea mai buna branza din lume provine de la o singura cireada de vaci si este 100% organic, muls in timpul echinoctiului de toamna.

Pe locul al doilea la World Cheese Awards 2019 s-a clasat Nazionale del Parmigiano Reggiano Latteria Sociale Santo Stefano, maturat 24 de luni iar pe locul al treilea Torta del Casar DOP Virgen del Prado, branza din lapte de oaie.

Citeste si despre: Cum recunosti un Parmezan autentic

Sursa info: www.dairyreporter.com, gff.co.uk, FB Rogue Creamery

Sursa foto: FB Rogue Creamery