Aceasta editie a emisiunii Sanatatea in Bucate este dedicata unui singur subiect: pastele proaspete. Invitatul lui Marius Tudosiei este Giovanni Cinquepalmi. Giovanni produce paste proaspete in Romania, intr-o mica fabricuta. Langa paste, Giovanni a adus si trufe albe si negre. Cititi: Povestea Trufelor 

Retetele sunt simple si gustoase, ca orice reteta de paste cu trufe.

Tagliolini cu trufe albe 

  • tagliolini
  • trufe albe
  • unt
  • sare

Se topeste usor untul in tigaie, se ia de pe foc si se razuieste fin trufa alba. Pastele se fierb in apa cu sare. Cand s-au fiert pastele se pun in tigaia in care avem sosul de unt si trufe si se mai lasa un minut pe foc amestecand usor.

Tortelli Ossobuco cu anghinare si trufe negre 

Ingrediente:

  • tortelli Ossobuco
  • anghinare
  • usturoi
  • smantana
  • trufa neagra
  • piper
  • parmezan

Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, cu un catel de usturoi. Se adauga anghinarea taiata apoi smantana dulce si putin piper proaspat rasnit.

Pastele se fierb in apa cu sare – 3-4 minute. Se scot pastele din apa, se pun in sosul de smantana si se mai tin inca putin pe foc. Se razuieste parmezan. Se pun pastele in farfurie si se razuiesc deasupra trufele negre.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din 20 noiembrie 2016 Tagliolini cu trufe albe| Tortelli Ossobuco cu anghinare si trufe negre