Marius a pregatit la Sanatatea in Bucate doua retete cu carne, una mai gustoasa decat cealalta. Ce ziceti de: placinta cu carne de capra si gaina umpluta cu ciuperci pleurotus? Placinta asta cu carne de capra este grozava de pregatit si de Paste. Descoperiti retetele mai jos!
Placinta cu carne de capra
- carne de capra
- ceapa
- morcovi
- telina
- ceapa verde
- rosii
- mar
- vin rosu
- oua
- piper boabe
- ulei de floarea soarelui
- cardamom
- coriandru
- fenicul
- flori de scortisoara
- bat de scortisoara
- foi de dafin
Aluat:
- faina
- ulei
- apa
- sare
Ceapa se marunteste si se caleste in ulei de floarea soarelui. Adaugam carnea tocata care isi va lasa zeama. O lasam la foc cateva minute bune, apoi adaugam morcov si telina razuite, piper boabe, foi de dafin, seminte de cardamom, un baton de scortisoara si vin rosu. La finalul gatirii vom scoate mirodeniile. Adaugam rosiile maruntite si bucati de mere (fara coaja). Merele vor da consistenta si dulceata umpluturii de carne.
Macinam semintele de coriandru, fenicul, flori de scortisoara cu niste sare grunjoasa si le adaugam in oala. Mai lasam pe foc. Spre final adaugam usturoi, patrunjel si codite de ceapa verde.
Aluatul pentru placinta se face simplu, din faina, apa si ulei. Intindem o foaie subtire si o asezam intr-o tava rotunda (marginile aluatului trebuie sa fie destul de mari incat sa poata fi trase deasupra umpluturii). Ungem aluatul cu ou apoi trimitem placinta in cuptor sa se coaca.
Vezi si reteta de Placinta cu anghinare
- gaina
- ciuperci pleurotus
- ceapa
- marar
- vin alb
- piper
- sare
Umplutura pentru gaina se pregateste astfel: ceapa se pune la calit, apoi adaugam ciupercile pleurotus tocate marunt. Stingem cu un strop de vin si condimentam. Adaugam spre final si marar verde, tocat.
Gaina se dezoseaza si se asezoneaza cu sare apoi se umple cu ciupercile pregatite inainte. Gaina se leaga cu sfoara alimentara si se rumeneste la exterior intr-o tigaie, apoi se trimite la cuptor, la 200 de grade, sa se rumeneasca.
Vezi si reteta Bibilica umpluta cu galbiori
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 17 februarie 2018: Placinta cu carne de capra | Gaina umpluta