Bucataria gagauza se aseamana cu cea turceasca. Invitatii lui Marius Tudosiei, Denis Pioglo si Vitalie Ftomovici, pregatesc la Sanatatea in Bucate doua preparate tipice: Kaurma – o tocana traditionala gatita la foc mic timp indelungat si Ghezleme – placinta cu branza si marar
Kaurma
- pulpa de miel cu os
- ceapa
- pasta de ardei
- sare
- piper
- pul biber (ardei iute sfaramat)
Intr-un vas de fonta se incalzeste uleiul si se adauga ceapa taiata in bucati mari si se caleste. Se adauga pasta de ardei si se lasa sa se caleasca. Adaugam bucatile de carne de miel si le lasam sa se gateasca in sos, la foc mic, cateva ore. Se condimenteaza doar cu sare, piper si pul biber.

Pentru aluat:
- kefir
- oua
- faina
- sare
Umplutura:
- branza dulce
- telemea de oaie
- marar
Chefirul se bate cu ouale si putina sare. Se adauga faina si framantam cat sa obtinem un aluat elastic din care intindem o foaie subtire. Branza se marunteste si se amesteca cu marar tocat.
Se intinde foaia de aluat cat mai subtire si se umple cu branza, se sigileaza marginile cu o furculita si se prajeste in ulei.
Incearca si alte retete pregatite la Sanatatea in Bucate!
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 30 septembrie 2018: Kaurma | Ghezleme