Lejer, ca de luna ianuarie, la Sanatatea in Bucate, pregatim un meniu usor (si de gatit si de mancat): un cheesecake cu citrice, facut la rece, dulce atat cat trebuie, acrisor si parfumat cu lime si portocale.
Midiile gratinate cu branza cheddar, parmezan si pesmet se vor rumeni frumos si vor merge mana-n mana cu niste paste. Simplu si gustos!
Cheesecake citric
Ingrediente:
- 300 gr biscuiti digestivi
- 100 gr unt
- 400 gr frisca
- 400 gr crema de branza
- 200 gr zahar
- 4 foi de gelatina
- 300 ml suc de citrice
- lime
Sfaramam biscuitii si ii amestecam cu untul topit pana ce se umezesc bine. Tapetam o forma (de 28 cm) cu hartie de copt. Asezam pe fundul ei, uniform, amestecul de biscuiti si unt si presam bine cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat bine intins, apoi dam la rece. Punem gelatina la inmuiat in apa rece. Separat amestecam crema de branza cu frisca.
Stoarcem citricele si punem sucul intr-o tigaie, cu zahar. Lasam pe foc cateva minute pana se topeste zaharul apoi luam de pe foc. Cand s-a racorit putin, punem foile de gelatina si amestecam usor ca sa se topeasca.
Turnam amestecul de mai sus peste crema de branza si frisca si omogenizam. Adaugam putina coaja rasa de lime si portocale si turnam compozitia in forma, peste blatul de biscuiti. Cheesecake-ul se da la rece timp de cateva ore, apoi se poate taia.
Midii gratinate
Ingrediente:
- midii
- branza cheddar
- parmezan
- pesmet
- paprika afumata
- boia iute
- usturoi
- ceapa verde
- paste
Branza se razuieste pe razatoarea mare. Peste ea se adauga toate condimentele, pesmetul, ceapa verde si se amesteca Se pune cate o lingura din acest amestec peste fiecare midie, se presara parmezanul si apoi midiile se dau la cuptor. Intre timp se fierb pastele in apa cu sare. Se scurg si se aseaza in forma de cuib, intr-o tigaie cu unt. Se lasa cateva minute sa se incalzeasca. Peste fiecare cuib de paste se aseaza cate o midie gratinata.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 14 ianuarie 2017: Cheesecake citric | Midii gratinate