Imagineaza-ti 900 de kg de legume si fructe culese in fiecare zi din cea mai mare ferma aflata pe un acoperis, chiar in Paris.

Nu este un vis, ci un proiect ambitios denumit Agripolis et Cultures en Ville, ce va prinde contur in 2020 pe acoperisul Paris Expo Porte de Versailles, un important centru de evenimente din capitala franceza.

Cu o suprafata de 14 000 m², in Agripolis et Cultures en Ville vor lucra 22 de gradinari, ce vor ingriji 30 de soiuri diferite de legume si fructe cultivate prin agricultura aeroponica.

Agricultura aeroponica presupune procesul de cultivare a plantelor fara sol, prin expunerea radacinilor lor la aer. In aeroponie, vapori bogati in substante nutritive sunt folositi pentru a hrani plantele.

Fructele si legumele cultivate in Agripolis vor fi vandute direct vizitatorilor si vor face parte si din meniul viitorului restaurant Le Perchoir, partener in proiect. Ferma va fi si locul unde se vor organiza ateliere, team building-uri sau evenimente culturale.

Cateva cifre din comunicatul oficial:

14 000 m2 suprafata totala

1 tona de fructe si legume/zi

22 de vanzatori 

140 de spatii culturale disponibile pentru a fi inchiriate 

10 000 vizitatori/an

500 m2 spatii pentru evenimente

Agripolis a realizat pana acum in Franta mai multe ferme urbane pe acoperisuri, in cadrul programului Pariculteurs care isi propune sa planteze aproape 100 de hectare de vegetatie in interiorul capitalei franceze.

Citeste si articolele: Gradinile Urbane – studiu de caz 

Visul unei gradini urbane

Sursa info&foto: Agripolis.eu

Text: Raluca Constantin