La Sanatatea in Bucate e vremea aromelor de iarna, asa ca astazi pregatim o reteta traditionala de carnati si un desert de inspiratie americana – fudge.
Fudge
- lapte condensat caramelizat
- nuci pecan sau nuci romanesti
- prune uscate
- smochine
- ciocolata
- stafide
- unt
Untul, laptele condensat caramelizat si ciocolata se topesc pe bain marie. Prunele uscate se toaca marunt, la fel si nucile pecan si smochinele. Se adauga toate fructele uscate in amestecul pregatit anterior si se aseaza totul intr-o tava tapetata cu folie alimentara. Se da la rece.
Carnati
- pulpa de porc
- ceafa de porc
- fleica de porc
- carne de vita
- slanina
- usturoi
- sare
- supa de oase
- mirodenii macinate (chimen, piper negru, coriandru, ienibahar, fulgi de usturoi, boia, chilli, sare grunjoasa)
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 9 decembrie 2017: Carnati | Fudge