La Sanatatea in Bucate e vremea aromelor de iarna, asa ca astazi pregatim o reteta traditionala de carnati si un desert de inspiratie americana – fudge.

Fudge 

Untul, laptele condensat caramelizat si ciocolata se topesc pe bain marie. Prunele uscate se toaca marunt, la fel si nucile pecan si smochinele. Se adauga toate fructele uscate in amestecul pregatit anterior si se aseaza totul intr-o tava tapetata cu folie alimentara. Se da la rece.

Carnati

  • pulpa de porc
  • ceafa de porc
  • fleica de porc
  • carne de vita
  • slanina
  • usturoi
  • sare
  • supa de oase
  • mirodenii macinate (chimen, piper negru, coriandru, ienibahar, fulgi de usturoi, boia, chilli, sare grunjoasa)

Carnea se da la masina si se amesteca cu sare, supa de oase si mirodeniile maruntine in mojar. Cu aceasta compozitie umplem intestinele de porc.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 9 decembrie 2017: Carnati | Fudge