Ana Consulea a fost desemnata cofetarul anului 2017, asa ca nu se putea sa nu o invitam la Sanatatea in Bucate. In aceasta editie, Ana ne arata cum sa pregatim doua retete delicioase: brownie si  tarta cu migdale, mere si scortisoara.

Brownie

  • ciocolata neagra 72% – 225 g
  • unt 82% – 275 g
  • ulei de floarea soarelui – 55 g
  • cacao pudra – 55 g
  • oua proaspete – ~7 bucati – 375 g
  • zahar granulat – 55 g
  • sare fina – 3 g
  • esenta de vanilie – 10 g
  • faina 480 11% – 225 g
  • pepite de ciocolata neagra – 450 g

Untul, uleiul si pudra de cacao se pun intr-o oala cu fund gros si se topesc in bain marie. Se amesteca usor, pana se omogenizeaza si se da deoparte. In alta oala, la foc mic, se incalzesc ouale, zaharul si sarea, pana la 35 de grade.

Se ia amestecul de pe foc si se bate cu mixerul (ca sa se aereze) aproximativ 5 minute pana ce zaharul se dizolva complet.

Prima compozitie se incorporeaza usor in cea cu ou, apoi se adauga faina si se amesteca usor cu un tel. Se adauga si pepitele de ciocolata.

Compozitia se toarna intr-o tava de 30/40 cm, tapetata cu hartie de copt. Lasati in tava aproximativ 10 minute.

Dati la cuptorul preincalzit, la 150-160 de grade, aproximativ 40 de minute.


Tarta cu migdale, mere si scortisoara 

Pentru blatul de tarta:

  • faina 480 – 325 g
  • zahar pudra – 120 g
  • pudra de migdale – 40 g
  • amidon de porumb – 20 g
  • sare fina – 3 g
  • unt 82% – 175 g
  • oua proaspete – 100 g

Pentru crema frangipan:

  • unt 82% – 100 g
  • pudra de migdale – 100 g
  • zahar – 100 g
  • faina – 30 g
  • oua proaspete – 100 g
  • rom – 15 ml
  • 1 praf scortisoara

Alte ingrediente:

  • mere – 600 g
  • peltea de caise – 300 g
  • nuca macinata – 100 g

Faina, pudra de migdale, untul, amidonul, zaharul pudra si ouale se amesteca, se framanata cu mana si se lasa la rece sa se odihneasca.

Crema frangipan se pregateste astfel: untul se inmoaie si se amesteca cu pudra de migdale, scortisoara si zaharul, apoi se adauga ouale batute si romul.

Crema frangipan se toarna peste aluatul de tarta, asezat in forma. Deasupra asezam feliile de mere si dam tarta la cuptor pentru ~20 de minute, la 180 de grade.

Cand tarta este gata si s-a racorit, se unge cu peltea de caise incalzita. Pe margine se presara si nuca macinata.

Sursa foto: FB Ana Consulea 

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 10 decembrie 2017: Brownie | Tarta cu migdale, mere si scortisoara