Arome perfecte de iarna. La Sanatatea in Bucate, Marius Tudosiei pregateste doua retete ispititoare: Crispy pork belly si Christmas cookies.
Crispy pork belly
- burta de porc
- morcov
- ulei
- ceapa
- cimbru
- ienibahar
- cuisoare
- telina
- frunze de lamaie
- jalapeno
- usturoi
- sos de soia
- sare
Intr-o oala de fonta se toarna putin ulei, apoi asezam un strat de ceapa taiata rondele si morcovi. Adaugam bobitele de ienibahar, cimbru, cuisoare, frunze uscate de lamaie si sare.
Soricul de pe bucata de burta de porc se cresteaza in zigzag si se aseaza in oala peste legume si mirodenii. Rasnim sare si piper si mai asezam deasupra o capatana de usturoi si un jalapeno.
Se adauga apa, se acopera oala si se da la cuptor sa se gateasca lent. Bucatile de carne se scot din oala si se aseaza intr-o tava, la grill, pentru a obtine un soric rumenit si crocant.
Christmas cookies
- 4 oua
- 400 g unt
- 90 g miere
- 600 g zahar
- 1400 g faina
- 2 lingurite bicarbonat
- 4 lingurite sare
- ghimbir
- scortisoara
- cacao
- anason stelat
Untul se pune la topit impreuna cu zaharul. Cand se topeste zaharul adaugam si mierea si mai lasam putin pe foc. Adaugam si anason stelat si scortisoara baton si lasam sa se racoreasca.
Amestecul pregatit se incorporeaza cu faina, bicarbonat de sodiu si putina sare, adaugam si ouale si framantam pana ce obtinem un aluat elastic. Aluatul se imparte in trei si se adauga in fiecare bucata mirodeniile (pudra de ghimbir, pudra de scortisoara etc) Se intinde foaia de aluat si se decupeaza aluatul cu ajutorul formelor.
Biscuitii se aseaza pe tava tapetata cu foaie de cop si se dau la cuptor sa se rumeneasca la 180 de grade.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 23 decembrie 2017: Crispy pork belly | Christmas cookies