Muzica buna merge mana-n mana cu mancarea gustoasa. Dovada este Cristina Balan, care vine la Sanatatea in Bucate cu o reteta de origine maghiara – Barátfüle – un fel de coltunasi umpluti cu gem. Reteta, mai jos.
Barátfüle
- faina integrala de grau spelta
- ulei de cocos extravirgin
- zahar de cocos bio
- gem
- apa
- pesmet
- oua
Faina, ouale, uleiul de cocos, un praf de sare, putin zahar si putina apa se amesteca si se framanta pana ce obtinem un aluat elastic, ca cel pentru paste.
Se intinde o foaie subtire de aluat care se imparte in doua. Pe una din jumatati, din loc in loc asezam cate o lingurita de gem. Deasupra se aseaza cealalta foaie de aluat. Se preseaza in jurul fiecarei gramajoare de gem, apoi se taie pliculete (asemanatoare cu coltunasii).
Intr-o oala punem niste apa la fiert, cu putina sare. Cand apa clocoteste, scufundam pliculetele cu gem si le lasam sa fiarba unul-doua minute. Le scoatem cu ajutorul unei spumiere si le presaram cu pesmet rumenit sau nuca macinata.
