Adi Hadean a fost desemnat Bucatarul Anului 2017, asa ca era imposibil sa nu-l invitam la Sanatatea in Bucate chiar in editia din prima zi de Craciun.
Pentru ca era sezonul deserturilor festive, din program au facut parte un tort de bezea cu crema de mascarpone si frisca (Pavlova) si mini tortulete cu mere, crema zabaione si Marsala.
Mini tortulete de mere cu crema zabaione si Marsala
- mini tortulete cu mere
- galbenusuri
- zahar
- vin Marsala
Galbenusurile se transforma intr-o crema zabaione, gatita pe baie de abur. Se adauga Marsala si se lasa sa se raceasca.
Mini tortuletele cu mere (sunt pregatite dupa reteta clasica de pandispan) se insiropeaza cu Marsala. Deasupra se aseaza crema zabaione, fructe de padure.

- bezea
- mascarpone
- extract de vanilie
- galbenus
- nuca
- frisca
- zahar
- fructe de padure
Branza mascarpone se amesteca cu extract de vanilie si zahar. Frisca se bate si se incorporeaza cu crema de mascarpone apoi se aseaza intre blaturile de bezea. Deasupra cremei de frisca si mascarpone se presara miez de nuca prajita si fructe de padure.


Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 25 decembrie 2017: Bezea cu crema de mascarpone | Mini tortulete de mere cu crema zabaione si Marsala