La Sanatatea in Bucate, Marius pregateste un desert din copilarie – bomboane din biscuiti cu visine din visinata. Povestea lui, in video-ul de mai jos. In completare, Marius pregateste si un desert international – Nutcake (un cheesecake cu nuci).
Bomboane din biscuiti cu visine din visinata
- 100 g biscuiti
- 100 g nuci
- 100 g zahar
- 50 ml lapte
- 1/2 pachet de unt
- rom
- esenta de migdale
- visine din visinata
- nuca de cocos
- cacao
Maruntim biscuitii, miezul de nuca, adaugam cacao, unt topit si fulgi de migdale, zahar, un strop de rom si esenta de migdale. Se amesteca toate in blender. Daca e prea vartoasa compozitia, putem adauga un strop de lapte. Din compozitie formam bilute in mijlocul carora asezam cate o visina din visinata. Bomboanele se rostogolesc prin zahar sau prin fulgi de cocos.
Nutcake
Blat:
- 100 g biscuiti
- 100 g nuci
- 80 g unt
Topping:
- lapte condensat
- vanilie
- ciocolata alba
- apa
- zahar
- gelatina
Crema:
- 400 g crema de branza
- 100 g zahar
- 300 g smantana
- 20 gr gelatina
- vanilie
Miezul de nuca si biscuitii se maruntesc intr-un robot de bucatarie. Adaugam unt topit. Se aseaza compozitia de blat in forme circulare, se preseaza bine si se dau la rece.
Gelatina se inmoaie in lapte caldut (nu fierbinte). Zaharul si crema de branza se amesteca, se adauga si smantana batuta cu putin zahar (frisca) laptele cu gelatina dizolvata, vanilie si amestecam totul. Adaugam fructe rosii. Turnam crema in formele circulare, peste blat si trimitem nutcake-urile in frigider sa se inchege. Putem imbraca in nutcake-urile in ciocolata alba.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 24 februarie 2018: Bomboane din biscuiti cu visine din visinata | Nutcake