O salata nemteasca de cartofi e minunata in orice anotimp. Si se face atat de usor. In plus, cand o mai infratesti cu un peste gras si sanatos, cum e Scrumbia de Dunare afumata, e semn de festin.
Ingrediente:
- 1,5 kg cartofi
- 2 oua
- 120 ml ulei
- 3 cepe verzi cu tot cu cozi
- 3 felii subtiri de bacon sau ceafa crud uscate
- 3 lingurite de mustar de Dijon
- 60 ml otet de vin alb
- 2 lingurite de miere
- sare
- piper
- scrumbie de Dunare afumata – gasesti in Bacania Veche
Cartofii se spala bine si se fierb intregi, in coaja. Ouale se fierb tari. Se face o maioneza light din galbenusurile fierte, ulei, otet, miere mustar, sare. Dupa ce s-au fiert, cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Maioneza se amesteca impreuna cu cartofii fierti. Ceapa verde se toaca farte fin si se adauga peste cartofi. Feliile de bacon/ceafa se coc putin in cuptor cat sa devina crocante si se sparg peste cartofii cu maioneza. Se presara sare, piper si marar verde. Scrumbia de Dunare afumata se rupe in bucatele mici si se presara peste salata de cartofi.