Fotografia e din arhiva. Fix de pe 21 iulie, la ora 12:00. Ziua in care am deschis
Bacania Veche Delicatese si Gradina

Pe 21 iulie 2023 sunt doi ani de cand ne-am deschis catre voi, cu emotii, pregatiti sa facem Mancare. Cu M mare. Pentru ca am simtit ca nevoia de sinceritate este mai mare ca niciodata, inclusiv in legatura cu mancarea.

De la deschidere si pana acum ne-am tinut de cuvant, si ne incapatanam sa facem asta si mai departe. Sa ascultam cu atentie sezoanele si sa ne/va bucuram de toate ingredientele proaspete pe care ni le ofera.

Ne-am dorit sa facem Mancare cu M mare

Desi nu reinventam roata, facem mancare cu gust, care nu mai are nevoie de asezonare, din ingrediente de buna calitate, unele chiar rare sau greu de procurat. Fara pretentii sau mofturi, nu reinventam bucataria, nu salvam bucataria romaneasca, nu punem Romania pe harta gastronomica a lumii, nu destructuram retete, nu reinterpretam nimic. Pur si simplu gatim Mancare. Yap! Cu M mare!!! Ceea ce e rar!

Ingredientele din #Dacia25 vin din multe surse, toate de incredere

Micii producatori sunt baza, ca si in cazul Bacaniei Vechi din Barbu Vacarescu 49. Zbarciogi, galbiori, andive, sparanghel, tomate … tot ce-i bun si proaspat ajunge la noi direct de la ferma sau din padure.

In sezon, legumele vin chiar si din gradina noastra, de langa padure, din Corbeanca iar prietenii nostri de la Gradina Corbilor ne livreaza constant legume bio (ferma gazduieste 820 de varietati de plante. 120 dintre ele sunt tomate). Branzeturile vin din zona Aradului, carnatii si produsele din carne vin de la mici antreprenori cu care lucram de vreo 10 ani in Bacania Veche dar si de la o salumerie artizanala de langa Sighisoara.

Gradina este perla din #Dacia25

Desi, nici interiorul nu e departe šŸ™‚ Gandita atipic unui spatiu HoReCa, am umplut gradina cu tot soiul de plante adunate in jurul magnoliei (desenata dealtfel si pe sigla noastra conceputa de artistul Maria Tureanu)

Intimitate, tihna. Gradina noastra e un loc in care timpul se opreste si te lasa sa te bucuri de moment, de mancare, de gust.

Si chiar acum, la aniversare, doi ani, ne-am gandit sa prelungim programul cu o ora, pana in toamna. Asa ca, atat cat tine vara, deschidem la 11.00 in fiecare zi.

Tocmai ca sa ne bucuram mai mult de momentele linistite in gradina, savurand si un brunch sau pranz, nu doar cina.

Meniul Fix si Derapajele

Acum un an am pus pe hartie Meniul Fix, pentru ca am constatat ca nu ai cum sa te desprinzi de o rata confiata nici vara. Asa ca puiul cu sos de mustar, rata confiata, mamaliga cremoasa cu ciuperci sunt pe pozitii, indiferent de sezon.
Am lasat o consistenta zona de garnituri, astfel incat oaspetilor sa le fie usor sa le aleaga si sa le combine. Iar zona deserturilor e gandita sa fie placere pura. 

In plus, zilnic anuntam pe paginile noastre de Facebook si Instagram tot felul de „derapaje” cosmopolite. De ce? Ca sa ne tina simturile ascutite, sa ne scoata din rutina si sa ne/va arate si alte gusturi. 

Bauturile

Avem o selectie de ginuri, fix 62 si peste 100 de etichete de vinuri disponibile in meniu sau chiar de luat acasa.

E mult, e putin? Noi stim doar ca le-am adus pe cele care ne-au impresionat cu adevarat. Avem si bule romanesti cu care ne mandrim, pentru ca suntem #ambasadaspumantuluiromanesc!

Multumiri si …

Suntem mandri ca am gatit de-a lungul acestor doi ani pentru voi toti si ne bucuram nespus cand reveniti. E semn ca facem ceva bun, ceva bine!

Am fost inca din prima luna gazda pentru tot felul de evenimente private sau corporate si chiar ne-au intrat in casa si oaspeti de peste mari si tari. Printre ei, Roberta Metsola, Președintele Parlamentului European.

La doi ani de #Dacia25 vrem sa va MULTUMIM tuturor ca ati fost cu noi, la noi! Si daca nu ati fost inca, poate ajungeti chiar zilele acestea, cand e umbra si bine in gradina.

Va asteptam (si de acum inainte) cu mancare buna, ingrediente de aproape, produse artizanale si vinuri romanesti!

  • Puteti rezerva o masa pe ialoc.ro sau direct la noi, cu un telefon la 0312296672.
  • In fiecare zi, de la 11: 00 la 22.00. Chiar in Piata Romana. Bulevardul Dacia nr 25.

Sa nu uitam de distinctii

Nu suntem colectionari de diplome, dar pe acestea doua trebuie sa le amintim. In 2022, la final de an, Horeca Insight a desemnat Bacania Veche Delicatese si Gradina al doilea cel mai bun bistro din Romania, asta dupa un vot mixt contributii egale ale publicului, oamenilor din industrie si a furnizorilor.

In 2021, adica la doar 4 luni de la deschidere, in aceeasi categorie, bistroul nostru din #Dacia25 primea distinctia pentru locul 3.