Duminica, 19 august 2018, in Piata Mare din Sibiu a avut loc finala concursului European Young Chef Award, competitie organizata si promovata la nivel european de catre IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism) in colaborare cu fiecare regiune care a primit titlul de regiune gastronomica europeana.
Afla mai multe despre programul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019
Cei patru finalisti au gatit preparate traditionale reinterpretate:
• Rares Moga – pomana porcului de Bazna, inovatia constand in sosul de patrunjel cu usturoi confiat si mamaliga aromata cu parmezan si rozmarin.
• Constantin Fesan – tocanita de muschiulet de porc cu ienupar si piure gras de cartofi.
• Alin Mihai Costea – tocanita din mate de miel cu sos de ardei copt cu miere si cidru de mere
• Andra Andriuc – pastrav cu legume de sezon si icre de pastrav.
Castigatoarea premiului European Young Chef Award a fost desemnata Andra Andriuc. Andra are 21 de ani, este studenta la Facultatea de Stiinte Socio-Umane din Sibiu, a absolvit scoala de bucatari a lui Adi Hadean si lucreaza in prezent la Restaurantul Jules din Sibiu.
Odata cu premiul European Young Chef Award, Andra a devenit si noul Young Chef Ambassador al programului Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019, alaturi de tinerii bucatari Alin Barabancea si Daniel Joarza, castigatori ai editiilor precedente.
Citeste si articolul: Joa si Regiunea Gastronomica Europeana
Sursa info&foto: FB Sibiu Regiune Gastronomica Europeana