Sibiu, 1717. Atunci aparea prima fabrica de bere din Romania. Astazi, 1717 (şapteşpe şapteşpe/ seventeen seventeen/ siebzehn siebzehn) este o bere artizanala nascuta din pasiunea a patru tineri sibieni, creata dupa o reteta originala saseasca, cu arome contemporane.
Berea artizanala 1717 e nezorita, neprescurtata sau cum vreti sa-i mai ziceti. Deh! Calitatea cere timp, rabdare. 1717 sta 6 saptamani la fermentat si maturat si respecta cu sfintenie regula celor trei N: Naturala 100%, Nefiltrata – drojdia continua procesul de fermentatie in sticla, Nepasteurizata – adica toate vitaminele, mineralele, antioxidantii, enzimele si probioticele sunt vii.
- Red Ale, o bere creata in onoarea cetatii Sibiului, are un gust usor dulceag si arome fructate.
- Weiß Bier se prezinta ca o calatorie in trecut si este o bere cu gust pregnant, traditionala saseasca.
- Kult Beer este o bere aniversara, produsa in cantitate limitata (doar 999 de sticle ope an).
Toate cele trei tipuri de bere de la 1717 sunt produse in onoarea Sibiului, dupa retete 100% sibiene.
Ne bucuram sa o primim pe raft la noi in pravalie! Noroc! 😉
Citeste si despre alte beri artizanale romanesti pe care le gasesti in Bacania Veche – hub de bere artizanala romaneasca: Perfektum, Hop Hooligans, Amistad, Three Happy Brewers.