Zicem de multa vreme ca suntem un hub de bere artizanala romaneasca. Si nici noi nu stim nici noi cum s-a intamplat ca nu aveam in pravalie taman berea Perfektum, lansata oficial in 2016.

Citeste si: Cum se pregateste o bere artizanala

Ei bine, astazi s-a reparat greseala cand berea Perfektum a intrat oficial in Bacania Veche, cu toate cele patru sortimente: Pale Ale, Ipa, Red Ale si Black Ipa. Le poti comanda online!

Retetele sunt originale si sunt concepute de doi prieteni, artizani pasionati de ce-i mai bun de baut – Dan Stratulat si Laurentiu Iancu. Produceau bere acasa, pentru consumul propriu, cand s-au gandit sa-i bucure si pe altii cu produsul lor. Incet-incet, au inchiriat un spatiu de 160 de metri patrati in Bucuresti si au pus pe picioare o microberarie. Bine, cica n-ar fi fost asa usor cu banii, cu avizele si birocratia, dar asta deja e poveste romaneasca.

Important e ca acum avem la raft in pravalie Berea Perfektum, nepasteurizata si nefiltrata, ambalata in sticle de 0.5 l, etichetate minimalist.

Ca orice bere artizanala, Perfektum se produse in loturi mici. Retetele sunt create de Dan si Laurentiu, ingredientele vin din Germania iar procesul de fabricatie care se intampla de doua ori pe luna este in intregime manual.

perfektum3
Citeste si despre alte beri artizanale romanesti pe care le gasesti in Bacania Veche – hub de bere artizanala romaneasca: 1717Hop HooligansAmistad, Three Happy Brewers