Despre aperitive si digestive, numai de bine. Mai ales ca e ultima editie din an si, ca de fiecare data, la Sanatatea in Bucate este invitat Dragos Varsandan. Dupa bunul obicei, Dragos vine cu niste cocktailuri noi, pentru zile in care tot petrecem.

De aceasta data toate pornesc de la celebrul cocktail italian Negroni, care a incheiat anul 2016 ca fiind unul dintre cele mai populare din Statele Unite. Legenda spune ca intr-o buna zi, contele Negroni care tocmai descoperise ginul in Anglia, a cerut un cocktail Americano cu gin in loc de apa minerala. 100 de ani mai tarziu, Negroni a devenit o bautura celebra.

Pentru buna insotire a acestor licori, facem si un camembert la cuptor, cu anason stelat, portocale si cuisoare si un strop de lichior de portocale, brie la cuptor si bastonase de raclette invelite in prosciutto cotto.

dsc_9361_bun

Americano

  • 30 ml campari
  • 30 ml vermouth
  • gheata
  • apa minerala
  • rozmarin
  • portocala

dsc_9314_bun1

Negroni

  • 30 ml campari
  • 30 ml vermouth
  • 30 ml gin
  • lamaie

Citeste si Despre gin si istoria lui

Mela d’alba 

Pornind de la Negroni, inlocuim ginul cu calvados, si obtinem Mela d’alba.

  • 30 ml campari
  • 30 ml calvados
  • 30 ml vermouth
  • felii de mar
  • rozmarin

 

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 31 decembrie 2016: Americano| Negroni | Mela d’alba