Emisiunea de duminica a fost despre vinuri bune si mancaruri potrivite spre a le fi alaturi. Invitat, Cezar Ioan, de la vinul.ro. Pe fondul unor povesti despre vinuri, soiuri si podgorii, am inceput gateala cu un steak de vita si am continuat cu un somon la cuptor cu pastarnac.
Somon la cuptor cu pastarnac
- somon
- pastarnac
- unt
- susan
- marar
- sare
- piper
Somonul se condimenteaza cu sare, piper, susan alb si negru si se perpeleste in tigaia unsa cu putin unt. Pastarnacul se taie in sferturi, se fierbe si se caleste in unt, cu putina sare, apoi se da la cuptor sa se rumeneasca. Uleiul de marar se obtine simplu: marar blendat cu ulei de masline si strecurat printr-o sita foarte fina.
Pentru acest somon perfect gatit, Cezar Ioan ne recomanda un roze sec si neaparat rece.
Steak de vita
- carne de vita
- salote
- fenicul
- vin rosu
- unt
- rozmarin
- sare
- piper
Salotele si feniculul se taie bucati mari si se pun in tigaie la brezat cu putina apa si putina sare. Dupa cateva minute adaugam vinul rosu. Lasam pe foc pana ce vom obtine un sos.
Punem grillul la incins. Carnea de vita se presara cu sare si piper, se preseaza putin si se pune pe grillul incins cu o ramurica de rozmarin. Se intoarce pe ambele parti. Pentru carnea de vita, Cezar Ioan a ales un vin rosu.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 12 februarie 2017: Somon la cuptor cu pastarnac | Steak de vita