
Aumônières | File de pargos cu sos de unt
Astazi ne distram la Sanatatea in Bucate cu doua retete simple si sanatoase: aumônières – adica niste traistute cu umplutura de branza si somon afumat, si file de pargos cu un sos de unt parfumat cu ierburi. Simplu si bun!
Aumônières
Aluat:
- 2 oua
- 500 ml lapte
- 100 g unt
- faina integrala
- zahar
- sare
Umplutura:
- ardei gras
- sare
- branza cu mucegai albastru
- crema de branza
- piper
- codite de ceapa
- somon afumat
- marar
Se bat ouale cu laptele si untul, apoi se adauga faina. Aluatul de clatite trebuie sa stea la frigider macar doua ore. Clatitele se coc pe ambele parti, intr-o tigaie unsa cu unt.
Pentru umplutura, ardeii grasi se taie fasii, se presara putina sare peste ei si se stropesc cu putin ulei apoi se invelesc intr-o hartie de copt si se dau la cuptor la 170C, vreo 20 de minute. Crema de branza se amesteca cu branza cu mucegai albastru. Ardeii copti se decojesc si se taie marunt apoi se adauga in amestecul de branza. Somonul afumat se taie si el in bucati mici si se amesteca cu branza. Coditele de ceapa si mararul se toaca si se adauga in compozitie. Cu aceasta compozitie umplem clatitele pregatite mai devreme astfel incat sa obtinem o punguta/ traistuta- aumônière(s) asta inseamna in limba franceza.
File de pargos cu sos de unt
- pargos
- morcovi
- suc de portocale
- unt
- coriandru
- piper roz
- cardamon
- chimen
- lamaie
- sare
- ulei
- coaja de protocala
- usturoi
- cimbru
- menta
Pentru garnitura, morcovii se taie rondele si se fierb in sucul de portocale, cu putina coaja de portocale, sare si piper. Spre finalul fierberii adaugam coriandru, piper roz, chimen, cardamon si putin unt, sa se caramelizeze.
Filetam pestele si crestam fiecare file. Fileurile se prajesc in unt alaturi de bucati de lamaie si ierburi aromatice – cimbru, menta, usturoi.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 11 februarie 2017: Aumônières | File de pargos cu sos de unt
Lasă un răspuns