Astazi am invitat-o la Sanatatea in Bucate pe Alexandra Sandu, food blogger la aromaverde.ro sa ne prepare doua retete simple, vegane: linte garam masala si un desert surprinzator – un cheesecake reinventat, la pahar.

Linte garam masala

  • 250 grame de linte verde uscata
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 600 grame de rosii din conserva
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita de turmeric pulbere
  • ½ lingurita de mix de condimente garam masala
  • sare

Spalam bine lintea si o punem la fiert in apa cu sare, vreo 30 de minute. Intre timp, intr-un wok se pune la incalzit putin ulei de masline. Ceapa se toaca marunt si se caleste putin. Se adauga morcovul tocat si el si se toarna putina apa, cat sa se acopere legumele. Se lasa sa fiarba timp de 10 minute apoi se adauga rosiile din conserva, tocate marunt. Mai lasati 10 minute la fiert apoi adaugati lintea fiarta si scursa bine si mai lasati la fiert pana ce se inmoaie. Opriti focul si condimentati cu sare, garam masala si turmeric. Lasat cateva minute sa se raspandeasca aromele apoi gustati.

Cheesecake raw vegan cu vanilie si baza crocanta

DSC_0024

Pentru crema:

  • 50 grame caju hidratat minimum 8 ore
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1-2 lingurite de indulcitor lichid (nectar de cocos)
  • pasta de vanilie sau continutul unei jumatati de pastaie
  • Pentru baza crocanta:
  • 30 grame fulgi de hrisca (3 linguri)
  • 15 grame de indulcitor lichid (nectar de cocos, aproximatix 1 lingura)
  • 10 grame fulgi de cocos (1 lingura)
  • 30 grame merisoare deshidratate

Se blendeaza bine cajuul hidratat cu 50 de ml de apa, pana ce obtinem o crema fina. Se adauga suc de lamaie, indulcitor si vanilie si se blendeaza din nou.

Pentru a obtine baza crocanta, amestecam fulgii de hrisca cu cei de cocos. Peste fulgi se toarna nectarul de cocos si se amesteca pana ce fulgii se lipesc intre ei. Intr-un pahar asezam cu o lingura o parte din baza crocanta, apoi un strat de merisoare si crema de vanilie, dupa care repetam stratul de fulgi crocanti si merisoare.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 6 februarie 2017: Linte garam masala | Cheesecake raw vegan