Oana Grecea (gandurisibucatareala.ro) este invitata lui Marius Tudosiei la Sanatatea in Bucate. Impreuna pregatesc trei retete pe care oricine le poate incerca cu succes acasa: tortilla spaniola, salata de praz cu pui fiert si fursecuri cu migdale si stafide.
1. Tortilla spaniola
- cartof
- ceapa
- oua
- ceapa verde
- ardei
- rosii
- usturoi
- sare
- piper
- ulei
Cartofii se curata si se taie felii cat mai subtiri. Feliile se spala pentru a indeparta excesul de amidon si se usuca bine.
Ceapa se taie si ea felii subtiri si se amesteca cu cartofii. Se presara sare si piper. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc ceapa si cartofii pana ce se inmoaie apoi se scot din ulei si se scurg pentru a scapa de excesul de ulei. Separat se bat ouale cu sare si piper. Ouale se toarna peste cartofi si amestecul se muta intr-o tigaie ce va merge in cuptor la 180 de grade, cam 20 minute.
Langa tortilla facem si o salata. Toate legumele se taie cubulete si se condimenteaza cu sare si piper.
2. Salata de praz cu pui fiert
- praz
- piept de pui
- morcovi
- telina
- pastarnac
- mar
- maioneza
- sare
- piper
Pieptul de pui se taie cubulete. Radacinoasele se curata si se maruntesc in robotul de bucatarie. Facem o maioneza dintr-un ou intreg, ulei, sare si mustar. Maioneza se amesteca cu ingredientele maruntite si un mar razuit si se condimenteaza cu sare si piper.
3. Fursecuri cu migdale si stafide
- 2 oua
- 2 cani zahar pudra
- 3/4 cana ulei
- 2 cani faina
- migdale
- stafide
- extract de vanilie
Ouale se amesteca cu zaharul pudra si extractul de vanilie. Se adauga uleiul, faina si coaja de lamaie. Compozitia trebuie sa fie cremoasa. Pregatim tava de copt tapetata cu hartie de copt si turnam fursecurile cu ajutorul unui pos. Deasupra fiecarui fursec se aseaza migdale si stafide. Le dam la cuptor cam 15 minute, pana ce se rumenesc.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 15 februarie 2014: Tortilla spaniola | Salata de praz cu pui fiert | Fursecuri cu migdale si stafide