In aceasta editie a emisiunii Sanatatea in Bucate, Marius Tudosiei pregateste frigarui de creveti cu sos de portocala, tagliatelle cu cerneala de sepia si baby calamari si ca desert, cuiburi dulci.
Frigarui de creveti cu sos de portocala
- creveti
- portocale
- usturoi
- ulei de masline
- chilli flakes
Crevetii se curata si se pun pe frigarui. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si doi catei de usturoi, pentru aroma. Frigaruile cu creveti se coc pe fiecare parte, se presara chilli flakes. Frigaruile se stropesc din cand in cand cu zeama de portocala si ulei de masline.
Tagliatelle cu cerneala de sepia si baby calamari
- baby calamari
- usturoi
- ardei
- sare
- ulei de floarea soarelui
- ulei de masline
- vin rosu
- chilli flakes
- tagliatelle cu cerneala de sepia
Tagliatellele se fierb in apa cu sare. Sosul se pregateste astfel: ardeiul rosu se taie fasii, cateii de usturoi se taie in bucati mari. Se incalzeste intr-o tigaie uleiul de masline, punem usturoiul apoi ardeiul. Baby calamarii se curata si se pun si ei in tigaie. Isi vor lasa lichid si vor elibera aromele.
Cuiburi dulci
- 500 ml lapte
- 150 ml smantana dulce
- extract de vanilie
- sase galbenusuri
- 50 gr zahar
- doua linguri faina
- fidea
- fistic
Laptele se pune la incalzit cu 150 ml smantana. Ouale se separa. Vom avea nevoie numai de galbenusuri pe care le batem cu zahar. Turnam laptele racorit peste ele si amestecam. Se adauga doua linguri rase de faina – cernute, si amestecam din nou. Mai punem oala pe foc sa se ingroase crema, luam de pe foc si mai punem niste smantana lichida. La final punem si extractul de vanilie.
In ramekinuri punem cate un ghem de fidea si peste fiecare punem putin lapte si crema pregatita. Deasupra presaram fistic. Se dau la cuptor la 180 de grade sa se rumeneasca.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 14 iunie 2014: Frigarui de creveti cu sos de portocala | Tagliatelle cu cerneala de sepia | Cuiburi dulci