Mihaela Sava, de la www.laprajiturela.ro a venit la Sanatatea in Bucate cu trei retete ispititoare: mini cheescakes, fondant de ciocolata si crumble cu cirese si capsuni. Se pregatesc rapid si sunt grozave, asa ca nu veti avea nicio scuza sa nu le incercati si voi acasa.

1. Mini cheesecakes

  •  200 gr biscuiti
  • 100 gr unt
  • 400 gr branza
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • trei oua
  • 100 gr zahar pudra
  • extract de vanilie
  • un praf de sare
  • fructe
  • menta

Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul topit. Intr-o tava de briose, se aseaza cate o hartiuta de briose in care se pune cate o lingura de blat de biscuiti. Se niveleaza cu o lingura, apoi se dau la frigider sa se intareasca. Crema de branza se amesteca cu zaharul pudra si smantana pentru frisca, un praf de sare, ouale si extract de vanilie. Compozitia se toarna in formele care au stat la rece si le trimitem la cuptor la 180 de grade, 25-30 de minute.
2. Fondant de ciocolata

  • 50 gr unt
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 gr zahar
  • 50 gr faina
  • praf de copt
  • un ou
  • alune
  • migdale
  • caju
  • fistic
  • cacao
  • inghetata

Ciocolata, untul si zaharul brun se topesc pe baie de abur, apoi se lasa sa se racoreasca. Se adauga un ou, 50 de grame de faina si o jumatate de lingurita de praf de copt. Se amesteca pana ce se incorporeaza faina. Formele se ung cu unt si se tapeteaza cu putina cacao. Se toarna amestecul in forme si se dau la frigider minimum o ora, apoi se dau la cuptor fix 14 minute, pentru ca interiorul sa ramana lichid.

3. Crumble cu cirese si capsuni

  • cirese
  • capsuni
  • zahar brun
  • faina de secara
  • nucsoara
  • cardamon
  • un praf de sare
  • fulgi de cereale
  • fulgi de migdale
  • 50 gr unt

Se scot samburii din cirese.  Capsunile se taie cubulete. Se pune zaharul brun peste fructe, nucsoara si cardamon, putina faina. Se amesteca. Migdalele, cajuul crud se maruntesc si se pun intr-un bol alaturi de cereale, faina de secara si unt. Se amesteca. Formele se ung cu unt, se pune un strat de fructe apoi stratul de cereale si se dau la cuptor la 180C.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 8 iunie 2014: Mini cheescakes | Fondant de ciocolata | Crumble cu cirese si capsuni