Ioana Ginghina, actrita la Teatrul de copii Ion Creanga este invitata la Sanatatea in Bucate. Ioana vine cu trei retete foarte rapide si sanatoase, pe care toata familia le va manca cu placere: supa crema de legume, pui in trei culori si lapte de migdale.

1. Supa crema de legume

  • cartofi
  • morcovi
  • telina
  • ardei gras
  • ceapa
  • dovlecel
  • unt
  • smantana

Legumele se taie bucati si se calesc in unt. Se adauga apa cat sa le acopere si sare si se lasa la fiert. Cand sunt fierte se blendeaza si se amesteca cu smantana lichida pana ce avem o crema.

2. Pui in trei culori

  • piept de pui
  • sos de soia
  • ceapa verde
  • ardei gras verde
  • ardei gras rosu
  • ardei gras portocaliu

Carnea de pui se taie fasii si se lasa cateva minute in sos de soia. Ardeii se taie fasii. Intr-un wok incingem uleiul. Punem pieptul de pui sa se rumeneasca. Dupa cateva minute adaugam ardeii in wok, apoi punem si coditele de ceapa verde tocata.

3. Lapte de migdale

  • fulgi de migdale
  • apa
  • miere
  • vanilie

Fulgii de migdale se lasa in apa cateva ore. Intr-un blender punem migdalele, mierea, extract de vanilie si apa.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 29 iunie 2014: Supa crema de legume | Pui in trei culori | Lapte de migdale