Marius Tudosiei pregateste un antreu simplu si gustos: feta prajita in foietaj. La fel principal, o mancare de post, parfumata, cu linte cu mustar de Dijon. La desert avem clatite cu mac si crema pufoasa de ricotta.
1. Feta prajita in foietaj
- 200 gr branza feta
- foi de placinta
- oregano
- susan negru
- miere
Branza feta se taie felii se presara cu putin oregano, se unge cu un strop de ulei si se impatureste in foiaie de placinta. Se pun la prajit in tigaie in ulei de masline. Dupa ce se prajesc se presara cu miere si susan negru.
2. Mancare de linte
- rosie
- linte verde
- ceapa rosie
- ulei
- usturoi
- patrunjel
- chimen
- coaja si zeama de lamaie
Ceapa si usturoiul se taie in bucati destul de mari si se pun la calit cu putin ulei de floarea soarelui. O rosie intreaga se cresteaza si se pune sa se coaca la cuptor, cu un catel de usturoi. Boabele de linte se pun in tigaie peste ceapa si usturoiul care s-au calit. Se adauga apa cat sa se acopere putin toate ingredientele. Intr-un mojar se piseaza o lingurita de seminte de chimen si cateva cuisoare si se adauga o parte in tigaie. Se razuieste niste coaja de lamaie si se adauga si sare. Cand e aproape fiarta lintea se adauga doua linguri de mustar de Dijon. Se mai lasa la fiert si spre final se adauga zeama de la o jumatate de lamaie si restul condimentelor din mojar. Cand s-a fiert, se adauga patrunjel tocat si rosia care s-a copt la cuptor.
3. Clatite cu mac si ricotta
- lapte
- mac
- ricotta
- doua oua
- zahar
- un praf de sare
- faina
- miere
- fructe
- crema de branza
Semintele de mac se pun la umflat in lapte. Se adauga zaharul, ouale, putina sare si se bate compozitia cu un tel. Se adauga treptat faina pana ce avem un aluat cremos de clatite. Se coc clatitele pe fiecare parte. Umplutura se pregateste din ricotta, crema de branza si miere.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 15 martie 2016: Feta prajita in foietaj|Mancare de linte|Clatite cu mac și ricotta