Calatoriile sunt mereu pline de experiente gastronomice. Din Spania am revenit cu doua retete de care m-am indragostit si le-am pus in aplicare la Sanatatea in Bucate.
Salmorejo este o varianta sudica a celebrului gazpacho si este o supa rece grozava pe vremea asta. Pentru reteta asta avem nevoie de niste rosii bune, gustoase. Din fericire suntem in sezonul lor asa ca putem sa ne bucuram de rosii cu gust, de la producatori locali. #eatlocal
Fabada Asturiana este o mancare de fasole ce aduce mult cu mancarea romaneasca, cu boabe uriase de fasole si bucati generoase de chorizo si morcilla (sangeretele spaniol).
- 500 gr fasole boabe
- 1 sangerete (morcilla)
- 100 gr chorizo
- slanina
- jamon
- burta de porc
- 1/2 pahar ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- sofran
- boia afumata
Boabele de fasole se fierb. Cand s-au inmuiat punem bucatile de slanina, ceapa tocata si usturoi. Apoi intra in tigaie burta de porc. Adaugam si boia afumata si sare si lasam la fiert. Chorizo si sangeretele se feliaza si vor fi adaugate la final. Tot la final se adauga si sofranul care va da o culoare minunata.
Salmorejo
- rosii
- paine uscata
- ulei de masline
- usturoi
- sherry vinegar
- sare
- ou fiert
- jamon
Pielita rosiilor se cresteaza si se pun la oparit in apa fierbinte. Painea uscata se inmoaie in apa. In vasul unui blender punem toate ingredientele si blendam in timp ce turnam si uleiul de masline. Supa se decoreaza cu bucatele de jamon taiat fin, bucati de ou fiert, putin ulei de masline si picaturi de otet sherry.
Incearca si reteta de Supa crema de rosii coapte