Am inceput luna iulie cu o emisiune in aer liber si cu grillul incins. Asa cum e frumos sa se intample atunci cand timpul ne permite sa petrecem afara gatind pentru cei dragi. In meniu: coaste de vita batrana, tinute la marinat o zi si gatite vreo trei ore, burgeri de vita si legume coapte pe grill. Totul s-a intamplat intr-o locatie asociata din oficiu cu mancarea buna si oamenii frumosi – The Wedding House.

Coaste de vita la grill

  • coaste de vita
  • miere de rapita
  • sos de soia
  • ulei
  • maghiran
  • cimbru
  • sos worcester
  • fulgi de chilli

coaste de vita la grill
Carnea se cresteaza. Se presara sare si se unge generos cu miere de rapita (sau zahar brun). Se mai presara si un strop de chilli, sos de soia si maghiran uscat si apoi se maseaza carnea. Se lasa peste noapte la marinat, ca sa se patrunda toate aromele si sa se fragezeasca. Cand a vem grillul incins o asezam la perpelit la 170 – 180 de grade, vreo 3 ore, cu capacul inchis. Din cand in cand se unde carnea cu un strat generos de glazura. E delicioasa si usor de preparat.

Glazura/sos barbeque pentru coastele de vita

  • ardei capia copti
  • paprika iute
  • paprika afumata
  • fulgi de chilli,
  • piper
  • ulei
  • sos de rosii
  • sos de soia
  • sos de ardei iuti

Ardeii capia copti se maruntesc si se amesteca cu paprika iute si paprika afumata, fulgi de chilli, piper, ulei si ketchup, sos de soia si sos de ardei iuti.

Garnitura pentru coastele de vita la grill, avem o varza chinezeasca, unsa cu un amestec de unt,  sare, piper, alune de padure rumenite in tigaie si maruntite. Evident, varza asta usa din plin cu unt va sfarsi tot pe grill. Langa ea punem la copt si ardei capia si vinete.

Burgeri de vita

  • carne de vita
  • chifla
  • sos de rosii
  • ceapa
  • blue cheese
  • fulgi de chilli
  • piper
  • branza maturata de oaie
  • salata
  • alune
  • unt
  • sare

Carnea tocata se amesteca cu sos worchester, fulgi de chilli, piper, blue cheese. Formam chiftelele de carne si le punem pe grill. Cand sunt aproape gatite, pe fiecare chiftea punem si o bucatica de branza maturata, sa se topeasca frumos. Asamblam burgerul cu rosii, salata si sos barbeque.

Vezi mai jos cateva imagini de la filmari 🙂

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 1 iulie 2017: Coasta de vita la grill | Burgeri de vita