Adrian Șișiu este primul roman care a participat la o competitie internationala dedicata pastelor – Barilla Pasta World Championship 2017 cu o reteta proprie, bogata in proteine – Bio Spaghetti Champion . Asta ne demonstreaza inca o data ca bucataria italiana si-a gasit printre romani o a doua casa.
La Sanatatea in Bucate, Adrian ne pregateste reteta cu care a participat la competitia Barilla si o reteta traditionala din Puglia – parmigiana di melanzane (vinete parmigiana).
Parmigiana di melanzane
- vinete
- sos de rosii
- sare
- busuioc
- ou
- faina
- mozzarella
- parmezan
Vinetele se taie rondele si se presara cu sare si se lasa cateva minute. Se scurg de zeama si se usuca suprafata rondelelor cu ajutorul unui servetel de hartie.
Pentru sosul de rosii scufundam rosiile cherry in apa fierbinte, apoi in apa rece ca sa le putem curata mai usor de pielita. Dupa ce le avem curatate rosiile se maruntesc.
Intr-o tigaie cu ulei de masline calim un catel de usturoi maruntit si adaugam pulpa de rosii cherry si putina sare. Se lasa totul la foc mic.
Reteta din Puglia prevede ca rondelele de vinete se dau prin faina apoi prin ou batut si se rumenesc in ulei de masline.
Asamblam astfel: sos de rosii, frunze de busuioc, vinete, apoi din nou sos de rosii, busuioc si parmezan, mozzarella, vanata, sos de rosii si parmezan. Dupa ce le montam, le trimitem la cuptor.
- sos de rosii
- hribi
- spaghetti
- busuioc
- seminte de pin
- alune de padure
- fulgi de migdale
Sos:
- rosii
- usturoi
- avocado
- dovlecel
- ulei de masline
- sare
Calim usturoiul in ulei de masline, adaugam pulpa de rosii si lasam la foc mic, apoi adaugam avocado, si dovlecel taiate cubulete marunte.
Intr-o tigaie turnam ulei de masline, usturoi – pe care-l folosim numai sa dea aroma. Hribii rehidratati se scurg de apa si se adauga in sos, apoi pastele se fierb si se scurg si se adauga si ele in sos ca sa se gateasca inca 2-3 minute. Se adauga la final si semintele de pin, alunele de padure si fulgii de migdale.