La Sanatatea in Bucate sarbatorim toamna cu o tarta Ratatouille si prepelita cu piure de patrunjel zaharat. Doua retete pe care le puteti incerca si voi acasa.

Prepelita cu piure de patrunjel zaharat

  • prepelita
  • unt
  • mar
  • ceapa verde
  • vin
  • patrunjel
  • lapte
  • sare

Radacinile de patrunjel zaharat se curata si se fierb in lapte cu putina sare apoi se blendeaza cu unt pana ce obtinem un piure fin. Prepelitele se umplu cu mere si se rumenesc in unt impreuna cu felii de mere si ceapa verde. Se stinge cu vin si apoi se trimite tigaia in cuptor sa se gateasca.

Tarta Ratatouille 

  • rosii
  • sfecla
  • vinete
  • ardei
  • ceapa
  • branza
  • dovlecei
  • bulion
  • naut
  • usturoi
  • marar
  • ulei
  • aluat foitaj
  • sare
  • piper
  • boia
  • chimen
  • cimbru

Rosiile se taie felii groase, se presara cu sare grunjoasa si ulei.  Aluatul de foitaj se presara cu cimbru uscat, sare, chimen si fulgi de chilli, si se stropeste cu ulei de masline. Deasupra se aseaza cealalta foaie de aluat si se perforeaza cu o furculita. Se acopera cu o foaie de hartie de copt si deasupra se aseaza boabe. Se da la cuptor sa se coaca „in orb” cam pe 3/4. Vinetele se taie bucati si se trag intr-o tigaie sa se inmoaie. Dovleceii se soteaza cu usturoi si marar, ceapa se caleste in putin ulei, se adauga si usturoiul si doua linguri de bulion.

Toate legumele se vor aseza peste foitajul copt iar deasupra se presara branza si boabe fierte de naut.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 21 octombrie 2017: Prepelita cu piure de patrunjel zaharat | Tarta Ratatouille