Chef Robert Badila are o experienta bogata si s-a intors in tara dupa 7 ani in care a lucrat ca Chef in Anglia. Astazi vine la Sanatatea in Bucate unde prepara doua retete grozave, din bucataria romaneasca, intr-o varianta reinventata: tochitura de organe cu mamaliga si supa crema de patrunjel cu branza de capra.
Tochitura de organe cu mamaliga
- splina
- rinichi
- fudulii
- ficat
- malai
- lapte
- bacon
- parmezan
- sare
- piper
- unt
- oua
Feliile de bacon se aseaza intre doua tavi tapetate cu foaie de copt si se dau la cuptor. Din parmezan razuit formam discuri pe care le dam la coptor sa se rumeneasca.
Organele se spala bine, se curata si se taie felii subtiri. Incingem o tigaie in care adaugam o lingura de unt si rumenim feliile de organe cu sare si piper.
Ca garnitura avem o mamaliga cu lapte si unt, un ou posat, bacon crocant si biscuiti din parmezan. Stropim totul cu un ulei de usturoi verde.
Ca decor s-au folosit microplante de la Micro Greens Romania.
- patrunjel
- lapte
- salote
- cartofi
- smantana
- unt
- branza de capra
Salotele se toaca si se trag in unt, se adauga cartoful taiat felii si cozile de patrunjel. Se acopera cu lapte si lasam totul la foc mic pana ce se fierbe cartoful.
Se adauga si frunzele de patrunjel in oala cu lapte si se lasa un minut sa se inmoaie – vrem sa pastram culoarea verde intens a patrunjelului.
Se blendeaza toata compozitia si se adauga smantana. Se serveste cu branza de capra.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 19 noiembrie 2017: Tochitura de organe | Supa crema de patrunjel