Reteta de pui Kung Pao este una pe care e clar ca o prepari cu ochii inlacrimati, pentru ca are ardei iuti din belsug. Si nu orice fel de ardei iuti, ci unul dintre cei mai iuti ardei din lume – Habanero Paper Lantern. Partea buna este ca la final te bucuri de un gust si o textura surprinzatoare.
Asadar, iata cum pregatesti pui Kung Pao:
Ingrediente:
- o lingura de ardei iuti uscati macinati
- 2 ardei Habanero Paper Lantern
- 2 linguri si jumatate amidon de porumb
- 4 pulpe de pui dezosate fara piele
- ulei vegetal
- o capatana de usturoi
- 1 deget de ghimbir
- o legatura ceapa verde
- 2 linguri sos de soia light
- 1 lingura miere
- 1 lingura vin de orez
- 50g arahide crude (ori caju, sau migdale)
- sare
Coace usor ardeii uscati in wok/tigaie. Transfera intr-un mojar si piseaza pana se maruntesc bucatile mari. Adauga doua lingurite de amidon de porumb si amesteca.
Taie puiul in bucati 1x1cm si tavaleste fiecare bucata prin amestecul obtinut, apoi pune-o la sfarait in putin ulei, pana devine auriu.
Pregateste usturouiul, ghimbirul, ceapa verde – toate taiate marunt.
Cand s-a rumenit, scoate bucatile de pui si lasa-le putin la scurs pe o hartie absorbanta. Elimina uleiul in surplus. Lasa numai putin in tigaie, la foc mediu.
Adauga usturoiul si ghimbirul si incalzeste-le pana devin aurii. Adauga ardeii intregi si ceapa verde pentru inca un minut.
Intre timp combina ½ lingurita de amidon de porumb si 2 linguri de apa, sos de soia, otet si miere. Toarna amestecul in tigaie si fierbe pana se ingroasa.
Adauga alunele (dupa ce le-ai rumenit) pentru inca 1-2 minute.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate – 8 decembrie 2015 | pui Kung Pao | sos de ardei iuti|