Gabriel Corbu de la Ecokult vine la Sanatatea in bucate. Si nu vine singur, ci cu o multime de verdeturi si plante aromatice de sezon. Pe toate le cultiva local, in sistem ecologic, intr-un sat din Prahova. Asa mai aflam si noi ca exista, spre exemplu, 40 de specii de busuioc si alte multe specii de kale.
Avem si doua retete simple si cat se poate de verzi: paste cu kale si pak choi cu ghimbir.

- pak choi rosu
- usturoi
- baby fenicul
- ulei de susan
- ulei de masline
- ghimbir
- busuioc
- sare
- coaja de lamaie
Incalzim intr-o tigaie putin ulei de masline cu trei catei de usturoi si ghimbir. Tocam pak choi-ul in bucati marisoare si il adaugam in tigaie. Il lasam sa se inmoaie un minut, apoi adaugam feniculul si putina sare. Mai lasam un minut pe foc. La final, presaram busuioc si, pentru prospetime, putina coaja de lamaie rasa.

- kale
- mangold
- paste
- parmezan
- usturoi
- ceapa verde
Ceapa verde se caleste in ulei de masline, cu coditele de mangold. Frunzele de kale se curata de pe codite, se rupe in bucati marisoare si se adauga in tigaie. Se lasa un minut pe foc, cat sa se inmoaie. Condimentam simplu, cu sare si piper, deasupra razuim parmezan si amestecam cu pastele fierte.
Incearca si o supa de kale si cartofi copti.
