La Sanatatea in Bucate avem doua retete care ne vor incanta simturile: bibilica umpluta cu galbiori si varza savoy si un pate de hribi cu trufe si muguri de pin.
Dupa cum vedeti este o zi in care cinstim aromele de padure cu trufe, ciuperci si mult unt. Nu suna rau, nu? Incercati si voi acasa!
Bibilica umpluta cu galbiori si varza savoy
- bibilica
- galbiori
- varza savoy
- ulei de masline
- ceapa roz
- usturoi
- smantana lichida
- sare
- piper
- coaja de lamaie
- frunze de cimbru
- unt
- vin de Porto
Bibilica se parleste si se umple cu amestecul pregatit. Pentru un plus de aroma, pasarea umpluta se rumeneste pe toate partile in unt aromatizat cu usturoi si o mana de galbiori. Apoi, peste bibilica se toarna si putin vin de Porto ce se caramelizeaza cu ajutorul unui arzator.
Bibilica se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe foi de varza savoy si se trimite la cuptor sa se gateasca timp de o ora si jumatate.
Pate de hribi cu trufe si muguri de pin
- hribi
- trufe
- unt
- seminte de pin
- salote
- masline
- ulei
- sare
- piper
Maruntim si calim in unt salotele. Maslinele se maruntesc si ele, la fel si hribii si se trimit in tigaie sa se incalzeasca impreuna cu salotele. Presaram cateva frunzulite de cimbru si luam tigaia de pe foc. Razuim trufe care vor da un plus de aroma de padure. Pentru a transforma amestecul intr-un pate, folosim blenderul. Servim pateul cu muguri de pin, pe bucati de paine rumenita la cuptor.
Incearca si Muschiulet de porc umplut cu hribi
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 10 iunie 2017: Bibilica umpluta cu galbiori | Pate de hribi cu trufe si muguri de pin