Muschiuletul de porc este un cut mai scump dar care poate fi gatit intr-o multime de moduri. Eu l-am umplut cu hribi al caror gust l-am desavarsit in unt.

Ce-a iesit a fost grozav – un preparat numai bun de pus pe o masa festiva. 🙂

Ingrediente: 

  • muschiulet de porc
  • hribi
  • ceapa
  • usturoi
  • unt
  • sare
  • piper

Dupa ce scoti carnea din frigider las-o la temperatura camerei sa se odihneasca.

Incepe prin a topi untul in tigaie. In aceeasi tigaie se adauga ceapa taiata marunt, apoi usturoiul maruntit si el, apoi bucatile de hribi. Se lasa la foc domol si se condimenteaza cu sare si piper.

Muschiuletul de porc se curata de pielite si se taie in bucati de-o palma. In partea laterala a bucatilor de muschi se cresteaza un buzunarel in care vor intra hribii. Se umple deci fiecare bucata de muschi cu hribi si se prinde buzunarelul cu o scobitoare.

Se condimenteaza bucatile de muschi cu sare si piper (daca vrei poti adauga si ierburi) si se pun intr-o tigaie incinsa, rulandu-se pe toate partile pentru a se sigila capetele muschiului. Apoi, tigaia cu muschiuletul sigilat va merge in cuptor, la 200 de grade, sa se rumeneasca frumos. Hribii ramasi vor folosi ca garnitura.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate – 8 octombrie 2016 |muschiulet de porc umplut cu hribi | fudge | 

Urmareste LIVE emisiunile viitoare pe Digi24 Live