Astazi, la Sanatatea in Bucate, avem un invitat de la Iasi. Bogdan Puiu este un pasionat de mancare buna implicat in multe proiecte si evenimente culinare si chiar intr-un proiect umanitar. Alaturi de voluntari, el gateste pentru oamenii strazii.
Alaturi de Marius, Bogdan pregateste doua retete in care se combina gusturi speciale: file de John Dory cu sos de midii si legume si camembert pe grill
File de John Dory cu sos de midii si legume
  • file de John Dory
  • 8 midii
  • un morcov
  • un catel de usturoi
  • un pastarnac
  • o ceapa alba
  • verdeata (patrunjel si busuioc)
  • un pahar de vin alb
  • 20 g unt
  • un mar
  • 100g smantana 32%

Intr-o tigaie punem unt si vin alb sau roze, si doi catei de usturoi cu tot cu coaja, apoi midiile. Si lasam pe foc pana se desfac midiile. In alta tigaie punem un strop de ulei in care rumenim usor legumele: pastarnac, morcov, ceapa. Adaugam putin lichid de la midii si lasam sa scada pana obtinem un sos. Cand a scazut lichidul se adauga smantana, carnea de la midii, marul taiat marunt si verdeata. Se mai lasa 1-2 minute pe foc. Fileurile de John Dory se rumenesc intr-o tigaie fara ulei, cu pielea in jos, aplatizandu-l, cat sa obtinem o crusta.

Credit foto: Bogdan Puiu

Camembert pe grill
  • o bucata de branza camembert (de preferat rotunda)
  • doua felii de bacon
  • un biscuite digestiv
  • o mini bagheta de paine
  • dulceata afine
  • 10 gr unt
Baconul se rumeneste pe grill. Dupa bacon, rumenim painea pe grill ca sa preia si aroma. Branza camembert se taie pe jumatate. Pe o jumatate se presara un biscuite sfaramat, pe cealalta jumatate se aseaza baconul taiat marunt. Cele doua jumatati se unesc si branza se rumeneste pe grill pe ambele parti. Branza se va topi frumos sub crusta. Se serveste cu dulceata de afine si painea prajita pe grill.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 2 aprilie 2017: Camembert pe grill | File de John Dory cu sos de midii si legume