Berea artizanala se naste din prietenii. Si atunci cand oamenii cu aceeasi pasiune se zbat sa faca un produs de calitate, n-are cum sa ne fie rau. Nici lor, nici noua, celor care il gustam.

De la Catalin de la Amistad Beer am primit povestea de mai jos. E despre o prietenie si era prea frumoasa ca sa n-o asezam aici ūüôā

„Povestea Amistad incepe cu un arhitect, un inginer si un designer care s-au apucat din senin sa faca bere. Primisera ei de la niste prieteni maistri berari de pe alte meleaguri, cateva retete imbunatatite si luate la pila pana aproape de perfectiune.

Si uite asa, incet, cu grija si rabdare, le-au infaptuit una cate una. Si nu mica le-a fost mirarea cand, cu inima cat un purice, le-au gustat… Apoi, ce sa vezi? Era buna! Atat de buna incat mai ca nu le venea sa creada si si-au spus printre sughituri: <<Ba, n-are cum! Poate ni se pare noua. Dupa atata truda e normal sa ne placa. Doar e copilul nostru, nu? Hai mai bine sa vedem ce zic si altii!>>

Asa ca au facut un ospat mare la care au invitat pe toti prietenii lor si pe prietenii prietenilor lor, si le-au dat sa incerce din comoara aurie, cat le-a trebuit si din toate soiurile ce-au poftit. Asa au aflat Doru, Catalin si Bogdan ce minunatie iesise din mainile lor si atunci le-a fost clar ca lumina zilei ca trebuie sa o imparta cu lumea toata.

Ei bine dragi prieteni, de atunci arhitectul o (re)inventeaza, inginerul o calculeaza si designerul o deseneaza, sa fie gustoasa, echilibrata si frumoasa! Iar povestea intreaga o puteti afla cum altfel decat la o bere, in timp ce ne imprietenim.”

Ei, ce ziceti? Noi ne-am lamurit: berea e grozava, dupa cum e si povestea. Veniti de va convingeti in Bacania Veche unde avem Amistad din fiecare fel: Red Ale, Brit Porter, India Pale Ale, Patriot Ale, Brown IPA, Indian Passion, Spicy Chocolate.

Amistad
Citeste si despre alte beri artizanale romanesti pe care le gasesti in Bacania Veche ‚Äď hub de bere artizanala romaneasca: Perfektum, Hop Hooligans, 1717, Three Happy Brewers.