La Sanatatea in Bucate pregatim o celebra tarta cu banane si dulce de leche. Doua retete savuroase ce pot deveni oricand un meniu de weekend in familie.
Banoffee pie sau „bananoffe” este o placinta englezeasca iar numele i se trage de la combinatia banana&toffee. Mai multe despre Banoffee Pie.
Felul principal este o bibilica (cu carnea delicata si gustoasa, ce aduce cu cea de vanat), cu sos de lamaie si garnitura de pastai verzi.
Banoffee Pie
Aluat:
- 22o g faina
- 50 g zahar pudra
- 100 g unt
- 2 galbenusuri
Umplutura:
- lapte condensat caramelizat
- lapte condensat cu cacao
- banane
- frisca
Cernem faina pentru a o aera. Adaugam zaharul pudra, untul (din frigider) si doua galbenusuri. Amestecam totul in robot. Vom obtine un aluat nisipos pe care il ambalam in hartie de copt si il dam la frigider timp de o ora.
Aluatul se intinde intr-o tava de tarta. Eu am ales sa-l razuiesc pe razatoarea mare, apoi sa-l presez pe fundul tavii de copt. Acoperim aluatul cu o hartie de copt peste care punem boabe de copt, apoi dam la cuptor.
Peste coaja de tarta coapta si racita asezam crema de lapte condensat si felii de banane, apoi din nou crema de lapte condensat si frisca. Dam la frigider si vom putea taia tarta dupa cateva ore.

- bibilica
- lamai
- ulei de masline
- frunze de kaffir-lime
- usturoi
- cimbru
- otet de sherry
- sos de soia
Bibilica se portioneaza si bucatile de carne se rumenesc in tigaie cu ulei de masline, boabe de piper roz, frunze de kaffir-lime si sos de soia. Stingem cu apa, adaugam o lingurita cu miere si felii de lamaie. Pregatim o tava in care vom aseza bucatile de carne impreuna cu sosul din tigaie si lamaia. Acoperim cu un capac din hartie de copt si dam la cuptor sa se rumeneasca.
Pentru garnitura preparam niste fasole pastai. Maruntim ceapa verde si usturoiul si le calim in ulei de masline, adaugam felii subtiri de ardei iute, apoi pastaile. Condimentam si la final razuim si putina coaja de lamaie.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 25 noiembrie 2017: Banoffee Pie | Bibilica cu sos de lamaie