Am filmat aceasta editie a emisiunii Sanatatea in Bucate la Domeniul Manasia, impreuna cu Chef Marius Buzdugan. Ca pentru mese mari, imparatesti, Marius a ales doua preparate grozave: biban de mare cu piure de broccoli si piept de rata sous vide cu noisette de gutui, sparanghel si chipsuri de sfecla rosie.

Biban de mare cu piure de broccoli 

  • biban de mare
  • ulei
  • salote marinate
  • unt
  • microplante de mazare de la Microgreens Romania
  • chipsuri de dovleac

Brunoise de broccoli:

  • broccoli
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • oase de peste
  • zeama de lamaie
  • unt
  • legume

Pielea pestelui se cresteaza, apoi bucata de peste se rumeneste in unt, intr-o tigaie, la temperatura medie. In alta tigaie incalzim putin unt in care adaugam broccoli maruntit cu sare si piper si sosul de peste (facut din oase de peste, legume).

Montam toate elementele in farfurie: piureul de broccoli, bucata de peste, sosul de peste, chipsuri de dovleac, microplante de mazare.

Piept de rata sous vide cu noisette de gutui

  • piept de rata
  • sare
  • cimbru
  • sparanghel
  • chipsuri de sfecla

Noisette de gutui:

  • gutui
  • scortisoara
  • zahar
  • anason
  • cuisoare

Bucata de piept de rata se cresteaza pe partea cu piele si se rumeneste in tigaie, in propria grasime. Pieptul de rata se rumeneste 6-7 minute pe fiecare parte. Trebuie sa ramana roz si suculent in interior. Se lasa sa se odihneasca apoi se taie. Se monteaza toate elementele.

Imagini de la filmari, in galeria de mai jos:

 

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 3 decembrie 2017: Biban de mare | Piept de rata sous vide